MAURICE
LAMMERTS VAN BUEREN
pianist

NOËLLE DROST

BANALITÉS

In this program soprano Noëlle Drost and pianist Maurice Lammerts van Bueren break with the tradition of a 'standard' recital. Central cycle is 'Banalités' by Poulenc, which will be sung completely at the end of the recital. However, during the rest of the recital the songs of the cycle are heard one by one and they will be all accompanied by a few other songs that are connected in one way or the other with that particular song of the cycle. It sounds complicated, but please have a look at the program and you will certainly understand!

BANALITÉS

In het programma Banalités breken Noëlle Drost en Maurice Lammerts van Bueren met de opzet van een doorsnee recital.

Als uitgangspunt voor het gehele concert nemen zij de cyclus ‘Banalités’ van Francis Poulenc, die pas als cyclus zal klinken aan het einde van het recital. Voordat het geheel klinkt, worden de 5 afzonderlijke liederen stuk voor stuk uitgediept en verbonden met andere liederen, die op de een of ander manier aansluiten bij het betreffende lied. Door alle verschillende invalshoeken die op die manier ontstaan, zou je zomaar een andere kijk kunnen krijgen op de cyclus van Poulenc.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar kijk naar het programma en het zal snel duidelijk zijn! Zo wordt ‘Hôtel’ geflankeerd door ‘hotelliederen’ van Barber en Eisler, hoort u naast ‘Voyage à Paris’ het bekende ‘Sous le ciel de Paris’ van Edith Piaf, de Belgische venen uit ‘Fagnes de Wallonie’ worden vergezeld van ‘Le plat pays’ van Jacques Brel en de tranen uit ‘Sanglots’ versmelten met Engels leed in Dowlands ‘Flow my tears’.

Terwijl een keur aan kleine meesterwerken de revue passeert, blijft de eenheid in het programma toch bewaard. Aan het eind van het recital komt alles samen: de cirkel is rond als de cyclus als afsluiting nu in zijn geheel wordt uitgevoerd. Ondanks het feit dat alle liederen al een keer 'los' voorbij zijn gekomen, zal de cyclus als nieuw aanvoelen door alle perspectieven die de andere liederen hebben toegevoegd.PROGRAM

PROGRAMMA

CHANSON d’ORKENISE

Auf einer Burg - Robert Schumann

Der Schildwache Nachtlied - Gustav Mahler

 Jou l’pount do Mirabel - Joseph-Marie Canteloube

HÔTEL

Solitary Hotel - Samuel Barber 

Hotelzimmer 1942 - Hanns Eisler 

Fumée - Darius Milhaud


FAGNES DE WALLONIE

Feldeinsamkeit - Johannes Brahms

Lied vom Winde - Hugo Wolf

Le plat pays - Jacques Brel


VOYAGE À PARIS

Montparnasse - Francis Poulenc

Fête de Montmartre - Darius Milhaud

Complainte de la Seine - Kurt Weill

Sous le ciel de Paris - Hubert Giraud/Edith Piaf


SANGLOTS

Il pleure dans mon coeur - Claude Debussy

Flow my tears - John Dowland


BANALITÉS - FRANCIS POULENC

Chansdon d’Orkenise 

Hôtel
Fagnes de Wallonie 

Voyage à Paris 

Sanglots


Programma 2: PALETTE!

PALETTE!
Noëlle Drost en Maurice Lammerts van Bueren duiken in de wereld van de beeldende kunst, laat je meevoeren naar het rijk der kleuren! Ruik de verf, hoor het krassen van het schildersmes, proef de terpentijn, droom weg bij de aquarellen. En ga verder dan de kwasten, pak beitel en hamer en vorm de steen naar jouw beeld!
Een programma waarin kleuren centraal staan, waarin schilderijen van Watteau getransformeerd worden in noten en woorden, en waarin sculpturen van Henry Moore, Alberto Giacometti en Pablo Picasso tot leven komen.

WOLFGANG RIHM 

Das Rot

CLAUDE DEBUSSY
Fêtes galantes I

Aquarelles (Green & Spleen)

PAUZE

FRANCIS POULENC 

Le travail du peintre

JAKE HEGGIE 

Statuesque


Noëlle Drost, sopraan

Noëlle Drost (1999) is begonnen met een pianostudie op de School voor Jong Talent in Den Haag, maar merkte al snel dat het zingen dichter bij haar lag. Momenteel studeert ze daarom nu ook zang aan het Koninklijk Conservatorium bij Rita Dams en Noa Frenkel. Ze won meerdere prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours en Classic Young Masters. Ook zong ze in verschillende operaproducties tijdens het Grachtenfestival en bij de Nationale Opera Academie. Ze werd uitgenodigd om deel te nemen aan een masterclass bij Elly Ameling die werd uitgezonden op Podium Witteman als seizoensopening en nam deel aan het Internationaal Liedfestival Zeist. Daarnaast kreeg ze een masterclass met Philippe Herreweghe en Peter Kooij in de opera in Gent, georganiseerd door Collegium Vocale.

Using Format